Het Hoveniersbedrijf

Tuincentrum/Hoveniersbedrijf Berkenhof verzorgt al jaren tuinen van diverse particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen.
 
 
 
Het Tuinontwerp
 

  Bij het realiseren van een tuin, beginnen we bij het tuinontwerp.We bespreken de wensen van de opdrachtgever, en kijken samen naar het perceel waar de tuin moet komen.

 

Dan beginnen we met de schets/tekening, het ontwerp begint al vorm te krijgen. Behalve de beplanting komen er ook eventuele omheiningen/schuttingen, muurtjes, verlichting, paden, terrassen en vijvers op te staan, immers deze dingen moeten eerst gerealiseerd worden voordat de beplanting in de tuin kan!

 

Na beoordeling van de tekening, en eventuele aanpassingen daarin, kan het realiseren van de tuin beginnen!

 

 

 

 Het Realiseren

 

 De aanleg van uw tuin gebeurt dus in de meeste gevallen in fases.

 

Eerst worden de hoofdlijnen van de tekening gerealiseerd; de muurtjes, schuttingen, paden, terrassen, etc. ( Ook hier kunnen wij, i.s.m. verschillende bedrijven, voor zorgen! )

 

Daarna wordt de grond klaar gemaakt voor de beplanting.

 

Eerst worden de planten OP de grond uitgezet, zodat we tijdens het planten precies weten welke plant waar moet komen te staan.

 

Omdat de aanleg van een tuin in fases gebeurt, kunnen er tussentijds altijd kleine veranderingen worden aangebracht m.b.t. de beplanting.

 

 

 

 Het Onderhoud

 

 Al vele jaren onderhouden wij tuinen, van particulieren en bedrijven.

 

U kunt uw tuin laten onderhouden d.m.v. een jaarcontract, of eenmalig. Over het onderhoud kan afgesproken worden wat onze werkzaamheden zullen zijn, zodat u altijd weet wat er gedaan wordt.

 

En vind u het zelf fijn om in de tuin te klussen: geen probleem, er wordt afgesproken welke werkzaamheden wij uitvoeren, en wat u liever zelf doet!

 

 Voor het maken van een afspraak: bel of mail, of kom gewoon even aan!
 
 
 
 
 
( De planten worden eerst uitgezet alvorens ze definitief de grond in gaan.)
 
 
 
 
 
 
 
 
( Enkele voorbeelden van door ons te onderhouden tuinen.)